jueves, 4 de marzo de 2010

PER FI COBREM EL PLUS D'IDIOMES!!!!!!


La campanya pel plus d'idiomes, impulsada per la Secció Sindical de CNT-061, està començant a donar els seus fruits. Sembla, doncs, que la denúncia que des de CNT hem presentat a Inspecció de treball, els nombrosos burofaxos que hem estat enviant tant als responsables del SEM com als d'Atento, i sobretot, l'Acció Directa exercida per molts dels companys i les companyes, que han estat rebutjant la posició d'idiomes durant els últims mesos com a mesura de pressió, han posat a l'empresa en situació d'haver de pagar el que ens toca. Agraïm l'esforç dels companys i de les companyes que han participat activament en el conflicte, i esperem poder comptar més endavant amb els qui no ho han fet, els qui confiem que ja hauran agraït als seus companys i companyes la lluita que han dut a terme.

Però encara ens queda molta feina per fer, ja que per ara tant sols comptem amb un compromís verbal per part dels supervisors, però seguim sense saber-ne res dels responsables de l'empresa (que no han donat la cara en cap moment!)... I ens calen garanties de que tot anirà com ha d'anar!

I també cal que cobrem totes les quantitats que tenim endarrerides, i és per aquest motiu que els delegats sindicals de CNT us faran arribar uns fulls per a que, els qui esteu d'idiomes, demaneu les quantitats que us deuen i, en cas de negativa per part de l'empresa, les reclamem tots/es junts/es per la via judicial.

Us animem també a que ens trobem els/les afectats/des en assmemblea i parlem de com hem de continuar amb aquest conflicte, fins que quedi del tot resolt.

PERQUÈ AMB EL NOSTRE PA NO S'HI JUGA!

ENDAVANT AMB LA LLUITA PEL PLUS D'IDIOMES!

ORGANITZA'T I LLUITA AMB NOSALTRES!!

AFILIA'T A CNT!

1 comentario:

  1. sobre los festivos...antiguamente se hacia como se reivindica es decir....se descontaban los festivos en el calendario mensual, y luego si te tocaba trabajarlos se compensaba con un dia de fiesta.
    Este modus operandi se cambió con la aplicación de manera impositiva y unilateral de los nuevos rotativos. Apunto pues que se ha vulnerado el artículo que hace referéncia a la condición más beneficiosa para el trabajador. En este aspecto y otros...como la adjudicación de compensados o la compensación de la hora 39

    ResponderEliminar