martes, 15 de marzo de 2011

CNT CONTRA L'ASSETJAMENT LABORAL EN EL SEM


El passat divendres 11 de març, la CNT de Barcelona es va concentrar a les portes del servei d'emergències mèdiques 061 per protestar contra la situació d'assetjament laboral que està vivint la Secretària de la Secció Sindical.







La Secció es troba en conflicte amb l'empresa ATENTO, gestora del 061, des que s'acomiadés en forma il·legal a 107 treballadors el març de 2010. Des de llavors, la CNT ha realitzat una sèrie d'accions demanant la readmissió dels treballadors acomiadats, a més d'una sèrie de millores en les condicions laborals del servei. La resposta de ATENTO ha estat la constant repressió i assetjament contra els nostres afilats, d'una banda, i vans intents de silenciament, i menyspreu cap a la nostra Secció Sindical, de l'altra.


Exemple d'això és el d'un dels nostres delegats, que va ser acomiadat l'any passat i posteriorment readmès per una sentència judicial. A aquest company no se li abonen alguns conceptes salarials que si s'abonen a la resta dels seus companys, alhora que l'empresa manté la decisió que no vagi a la feina tot i haver de abonar els seus salaris. No obstant això, durant els últims mesos l'acció de l'empresa han adquirit un caràcter de major gravetat. Després d'una assemblea de treballadors organitzada per la secció sindical al desembre, la secretària general era sancionada i sotmesa posteriorment a assetjament constant. Relegada a zones problemàtiques, destinada a posicions que fins i tot desconeix o rotada constantment, així com tractada de forma despectiva. La companya està actualment de baixa mèdica per ansietat.

Per aquests motius, una vintena de persones es va concentrar el passat divendres per denunciar aquesta situació i exigir a l'empresa una solució ràpida. Aquest sindicat no està disposat a suportar agressions d'aquest tipus en contra dels nostres afiliats, ni contra cap treballador en general. Les empreses han de comprendre que aquest tipus d'abusos són inacceptables, i la CNT s'encarregarà d'utilitzar tots els mitjans al seu abast per fer-ho entendre.



























1 comentario: