martes, 29 de marzo de 2011

SOBRE LES REDUCCIONS HORÀRIES AL 112


Les modificacions substancials de les condicions de treball estan regulades per l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors. Teòricament, han d'existir “provades raons econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció” per dur-les a terme, i sembla que en aquest cas aquestes “raons” no estan del tot clares o com a mínim l'empresa no ho ha justificat correctament. Atento sempre s'empara en els seus clients. Aquest tipus de mesura pot ser imposada unilateralment, sense haver estat pactada amb els treballadors ni negociada amb el Comitè d'Empresa.




Com es va informar a l'assemblea, en cas d'oposició s'havia de posar a la notificació de l'empresa un “no conforme” o simplement no escriure res. Davant la modificació teniu l'opció de marxar de l'empresa amb una indemnització de 20 dies per any treballat. La resta podeu denunciar la mesura. Recordeu la notificació es produeix 30 dies abans de la imposició de la mesura, és a dir, la mesura no pot aplicar-se fins passat aquest període.


L'aspecte més important: teniu 20 dies hàbils a partir de la notificació per començar amb les accions judicials. Aquest plaç només s'interromp amb la interposició de la papereta de conciliació. S'ha parlat de les possibles vies judicials.


La primera via per la que s'han interessat els treballadors ha sigut la del Conflicte Col·lectiu. No obstant, com es va aclarir a l'assemblea, no és convenient portar-la endavant si no hi ha un mínim de recolzament per part de la plantilla i en un tant per cent que superi la meitat de la mateixa. Tornem a repetir: 20 dies hàbils per denunciar. No espereu massa a decidir-vos, el temps passa!


Si no surten interessats suficients en dur a terme un Conflicte Col·lectiu haureu d'optar per l'altre via: impugnació de la modificació. Independentment del camí que escolliu teniu en compte que es poden tirar endavant tant la impugnació com el Conflicte Col·lectiu, doncs el segon no va en perjudici del primer encara que pot afectar-ne posteriorment el resultat. Si veieu que els vostres companys no es decideixen, no perdeu el temps i impugneu.



Arriba el moment de trobar un advocat o advocada adequat. Podeu buscar diferents advocats i comparar ofertes. CNT aconsella que aneu millor tots a una que en diferents grups dispersats, com sembla que està passant. Podeu escollir un responsable de cada torn, i que els diferents responsables es coordinin per dur a terme l'acció conjunta. Si teniu problema amb els diners es poden organitzar diferents activitats per aconseguir-lo. En el conflicte que tenim obert amb Atento al servei 061 a arrel dels 107 acomiadats a l'abril passat hem finançat la lluita amb sopars, concerts i altres activitats.


Per qualsevol dubte, consulta o proposta a la nostra secció sindical: cnt.atento.sem@gmail.com Recordem que tenim una assessoria laboral gratuïta al nostre sindicat (cal reservar cita prèvia: 93 317 05 47): Dilluns a partir de les 19.30 h / Dimecres a partir de les 20 h. La direcció és Barcelona, Pl. Duc de Medinaceli, 6, Entr. 1ª, prop de l'estació de Metro de Drassanes (L3). Sense més, Salut!

No hay comentarios:

Publicar un comentario