jueves, 9 de febrero de 2012

Pamflet repartit avui dia 9 de febrer davant el Parlament de Catalunya

El servei 061, encarregat de l’atenció de trucades d’emergències, i mobilització de metges i ambulàncies, està gestionat per una empresa privada de l’àmbit del telemarketing anomenada Qualytel. Fins al 31 de novembre aquest servei va estar gestionat per Atento, filial del grup telefònica. En guanyar el concurs públic iniciat a començaments de l’any 2011, va ser Qualytel la que va passar a gestionar el servei. La seva entrada al mateix es va fer “per la porta gran” i 40 treballadors van ser acomiadats, als quals es van sumar els que van marxar voluntàriament o van quedar amb Atento. No van respectar ni el procés de subrogació ni van implantar una gestió racional del servei.
Del dia 1 al 8 de desembre, quan es va produir el canvi d’empresa, el servei va quedar desatès, i es van perdre multitud de trucades per falta de personal. Estem parlant d’un servei d’emergències mediques i, per tant, aquestes trucades podrían haver sigut d’emergència vital. Ni el Sistema d’Emergències Mèdiques ni el Departament de Salut van donar la cara; es van limitar a dir que no existia cap problema. També van fer servir la seva verborrea per justificar el fet que el servei era responsabilitat de Qualytel. Doncs no subcontracteu a empreses privades, que tant venen mòbils com juguen amb vides humanes!!! Que aquest servei el paguem tots els contribuents!!! Recordem que ja a l’abril de 2010 es van acomiadar 107 treballadors al mateix servei, el que va implicar més del 30% de la plantilla.


La Confederació Nacional de Treball (CNT) ha portat als tribunals a Qualytel, Atento i al Servei d’Emergències Mèdiques per les il•legalitats comeses: la no aplicació de la subrogació establerta per l’article 44 de l’Estatut dels Treballadors, els acomiadaments totalment improcedents que es van produir i totes les irregularitats existents al servei, també denunciades a Inspecció de Treball.

Avui, dia 9 de febrer, compareix al Parlament de Catalunya el conseller de salut Boi Ruiz i Garcia, per fer front a les responsabilitats derivades de la situació creada al servei 061 arran del canvi d'empresa adjudicatària.

I la CNT ha estat avui davant el Parlament de Catalunya per evidenciar la situació.

Per un servei públic i de qualitat, fora empreses subcontractades del 061!

No hay comentarios:

Publicar un comentario