martes, 5 de mayo de 2009

Presentació

Recordeu l’incendi a l’Hospital de Badalona? l’explosió de gas a Gavà? L’accident a Castellví de Rosanes? El tiroteig a Pere IV? Un poliesportiu que s’enfonsà al damunt d’un grup de nens a Sant Boi?

Si creieu que aquella gent que us va atendre al telèfon, que va enviar els recursos, que parlava amb les ambulàncies per emissora eren treballadors del departament de Salut, professionals amb anys d’experiència i preparats, ben qualificats, amb un bon sou i contents de la feina que fan…. Llavors benvinguts a aquest blog.

L’empresa SEMSA (Sistemes d’Emergències Mèdiques, SA) és qui gestiona totes les emergències extrahospitalàries a Catalunya (061), així com els trasllats interhospitalaris (interhospitalari-SEM), i els serveis d’informació sanitària (Sanitat Respon). Una empresa pública creada amb capital 100 % del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Una empresa pública que subcontracta gairebé tot a empreses privades…

En el nostre cas és Atento Teleservicios España. Un servei d’aquestes característiques (teleoperació i gestió) subcontractat a una empresa de telemarketing que no respecta ni les lleis laborals més bàsiques (dret de vaga o llibertat sindical per posar alguns exemples).

Atento Teleservicios és una filial del grup Telefónica. Una multinacional amb beneficis milionaris que s’ha caracteritzat per l’explotació als seus treballadors. Atento es dedica al negoci dels anomenats “call centers”. Molt dels seus serveis els ha anat deslocalitzant a països de llatinoamèrica o al Marroc per obtenir majors beneficis amb l’explotació al màxim dels treballadors. Amb aquells que encara no ha pogut fer-ho la repressió i la precarietat són el pa nostre de cada dia.

Als treballadors i treballadores de qui parlàvem abans se’ns aplica el conveni de TELEMARKETING (CONTACT CENTER) i ni tan sols això compleixen (nòmines que arriben malament, compensats i vacances que es deneguen contínuament, plusos que no es paguen o que ho fan de forma incorrecte...).

La situació de precarietat que vivim diàriament s’ha vist fortament agreujada amb les reduccions de jornada, realitzades sota pressió i amenaça d’acomiadament, a bona part de la plantilla.

La rotació contínua de personal, contractat en condicions precàries, i el descontentament generalitzat degut a les nefastes condicions laborals també repercuteix en l’atenció als ciutadans.
Tot plegat, ha fet que un grup de gent decidíssim organitzar-nos per lluitar contra la política i forma de fer que segueix ATENTO.

Volem informar-vos de les accions que es van duent a terme, i a les quals us convidem a participar. Però també tenim la intenció que resulti una eina útil i de consulta per tot allò que ens afecta laboralment.

Això sí, sense jerarquies, sense alliberats i sense intermediaris.Secció sindical CNT-AIT a Atento 061-Catalunya

cnt.atento.sem@gmail.com

1 comentario:

  1. Enhorabuena compañer@s. Acabamos de regresar de la conferencia de acción sindical de Barcelona y venimos con las pilas puestas. Os deseamos éxitos sindicales, salud y larga vida.
    Un abrazo desde la Sección Sindical de CNT en Madrid 112.

    ResponderEliminar