sábado, 19 de noviembre de 2011

ATENTO condemnada per vulneració del dret de vaga en el servei 061

El Jutjat Social de Barcelona ha condemnat a ATENTO per vulneració del dret de vaga a causa de la imposició injustificada d'uns serveis mínims del 100% davant la convocatòria de vaga de la CNT en el servei 061 per al passat 23 de juny del 2010, en protesta per l'injustificat acomiadament de 107 treballadors del servei.




L'empresa ATENTO, gestora del servei 061, ha sofert un nou revés en la seva estratègia de sistemàtica violació dels drets dels treballadors, en ser condemnada per vulneració del dret fonamental de vaga. Després d'haver acomiadat a 107 treballadors a l'abril de l'any 2010, la Secció Sindical de CNT va convidar en repetides ocasions a l'empresa a negociar aspectes com solucionar la falta de la higiene i seguretat en el lloc de treball, la precarietat laboral, o els acomiadaments injustificats en el servei. Les constants negatives de l'empresa a establir contactes amb el nostre sindicat va ocasionar una convocatòria de vaga d'una hora durant la nit del 23 de juny de 2010.

No obstant això, l'empresa, coherentment amb la seva política repressiva respecte a l'activitat reivindicativa dels seus treballadors, va imposar unilateralment, i sense consultar amb el Comitè de vaga, uns serveis mínims del 100%. A més, ATENTO no va atorgar cap tipus de justificació objectiva de la seva decisió davant els treballadors, impedint, amb la seva actitud que la vaga s'arribés a concretar.

Davant aquesta situació, la CNT va iniciar una demanda en contra d'ATENTO, sobre la qual el Jutjat Social de Barcelona acaba de dictar sentència. El tribunal ha reconegut la vulneració del dret fonamental de vaga per part d'ATENTO, condemnant a més a l'empresa a indemnitzar a la CNT amb 8.000 euros per danys morals i materials.

Aquesta sentència presenta una particular importància. En primer lloc, constitueix una nova confirmació de la denúncia pública que des de fa temps la nostra Secció Sindical efectua pel que fa a les sistemàtiques pràctiques de repressió sindical d'ATENTO en el servei 061. En segon lloc, constitueix una fita important en la lluita contra l'arbitrarietat de les empreses i administracions públiques en la imposició de serveis mínims abusius i injustificats, la qual cosa limita enormement les possibilitats d'activitat sindical.

Finalment, aquesta sentència s'uneix a la qual fa uns mesos declarava improcedents els 107 acomiadaments en el 061, a la qual multava a ATENTO per "conducta temerària", i al cessament de l'assetjament laboral cap als afiliats de CNT; retratant, una vegada més, les males arts d'ATENTO. És una nova crida a reflexionar sobre els perills de l'actual model de subcontractació dels serveis públics; és inacceptable que un servei tan essencial per a la ciutadania com l'atenció de les trucades d'emergències mèdiques recaigui en un cert tipus d'empreses constantment condemnades per la violació dels drets dels seus treballadors.

4 comentarios:

  1. Heu aconseguit el dret a vaga al 061??!! Increible!! Amunt la CNT!!

    ResponderEliminar
  2. ueeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!
    ke te j*dan Atento!!!!!

    ResponderEliminar
  3. Buff no m'havia enterat!!
    Felicitat companys!! Sou molt grans!

    A seguir lluitant contra aquesta mafia

    ResponderEliminar
  4. Deberiais ser mucho más rigurosos con las informaciones y que no quedase margen en la interpretación de la lectura con algo tan serio como lo que se comenta. ¿ con que comité se firmó algo? con el de qualytel no? explicarlo todo,que manera teneis también de manipular y decir verdades a medias, ser serios.
    ahora va a resultar que solo la cnt hace las a cosas..... ya está bien .¿que hace la cnt para otros servicios en los que no tiene delegados o afiliados? ¿ los defiende?¿se muestra ante el resto de servicios de atento? mueven un dedo por otros servicios de Atento que también tienen problemas? ya está bien .

    ResponderEliminar