sábado, 29 de octubre de 2011

SUBROGACIÓ AL SERVEI 061

Als companys i companyes del servei 061,

davant el canvi d'empresa adjudicatària del servei,

En primer lloc, en qualsevol document que us passi Atento, i davant el dubte, signeu amb el “
NO CONFORME”. Això inclou tant el “finiquito”, qualsevol baixa voluntària, etc.




En cap cas us corresponen 8 dies per any treballat, el que implicaria un fi de contracte laboral. El traspàs d'Atento a Qualytel és un procés de subrogació. L'article 18 del conveni col·lectiu, que parla d'aquest procés, NO contempla la pèrdua d'antiguitat, condicions salarials, torns de treball o d'altres drets adquirits. Tenim sentències favorables en aquest sentit, que indiquen que es tracta de subrogació i no de finalització de contracte amb indemnització de 8 dies per any treballat. NO heu de perdre l'antiguitat.

És més, a una de les sentències, el Suprem dictamina l'aplicació de l'article 44 de l'Estatut dels Treballadors en el cas de subrogació de serveis, revocant l'article 18 del Conveni Col·lectiu.

En relació a les reunions informatives convocades per Qualytel el dia 2 de novembre, informar que ha de ser Atento qui passi aquesta informació i no vosaltres. Per això, ha proporcionat un document on s'autoritza la cessió d'aquesta informació a Qualytel. Se us aconsella anar a la reunió, però no esteu obligats a presentar cap documentació.


Prepareu-vos per denunciar si es produeix qualsevol irregularitat.

La CNT lluitarà perquè no es produeixi cap acomiadament.
Per això necessitem la vostra col·laboració.

Us oferim assessorament jurídic gratuït.


cnt.atento.sem@gmail.com

15 comentarios:

  1. ¿DESDE CUANDO LA AFILIACIÓN PROTEGE CONTRA EL DESPIDO?.
    NO ENGAÑEIS A LA GENTE POR ESA VÍA,LA AFILIACION NO PROTEGE CONTRA ESO DE SER ASÍ LOS 5 MILLONES DE PARADOS DE ESTA PAIS ESTARIAN TODOS AFILIADOS A LA CNT, SER SERIOS, ES MOMETNO DE SERLO Y SE TRATA DE INFORMAR NO DE DESINFORMAR PARA APROVECHAR LA AFILIACIÓN, JUGAR LIMPIO.

    ResponderEliminar
  2. Lo que protege contra el despido, precisando un poco, es la actividad sindical. No es nuevo que declaren un despido nulo por vulneración de derechos fundamentales. Si te echan del trabajo por tu actividad sindical es un caso de represión sindical.

    De todas formas, si resulta tan problemática la frase, no hay problemas en quitarla. No pretendemos jugar sucio en ningún momento.

    ResponderEliminar
  3. El dia 24 de gener, vosaltres afirmeu " La Secció Sindical de CNT al servei 061 ha analitzat el nou Plec de prescripcions tècniques per a la contractació del servei de gestors de coordinació sanitària del centre de coordinació sanitària (CECOS) del Sistema d'Emergències Mèdiques, que determinarà les condicions dels nous gestors de coordinació sanitària del Sistema d'Emergències Mèdiques tant al centre de Reus com al de Motors. El servei es continuarà regint pel conveni contact center o del telemarketing, i aquesta figura correspon al nivell 9 d'aquest conveni".
    Des de gener, han canviat les prescripcions tècniques"?? Cal ser rigurosos en les informacions facilitades...

    ResponderEliminar
  4. Companys: ¿Voleu dir que Atento no ha de pagar els 8 dies per any treballat? Em sembla que els ha de pagar, perquè s'ha acabat el contracte amb Atento: quan es passi a Qualytel, s'haurà de signar un contracte nou.
    Quan fa 6 anys i mig el 012 va passar de TGT (ara Qualytel) a Atento, Qualitel bé va pagar els 8 dies per any treballat a tothom que va passar a Atento, i Atento els hi va mantenir l'antiguetat.
    No m'estranya que Atento es vulgui estalviar la indemnització per final "de contracte" (no pas "del servei"), però que a sobre els sindicats hi estiguin d'acord...
    ¿Podeu especificar quina és aquesta sentència del Suprem i de quina data, per poguer-la consultar? Gràcies.

    ResponderEliminar
  5. El que volen dir es que NO finalitza el 061, només canvia la empresa adjudicataria.
    En aquest cas NO es una finalització de servei per nosaltres, només una subrogació, tal com també el SEM posa en la seva web corporativa on s'ha publicat la licitació i els docuiments adients (plecs tecnic i administratiu més preguntes i respostes). Lo que no entenc es el motiu de Atento de pagar pasta cuand es podría estalviar el pagament de aquestes cantitats; si ho fan es perqué tenen interés en ferlo...

    ResponderEliminar
  6. Algu dels sindicat ha presenciat les reunions de qualytel al sem? alfun comentari? Que fem si Atento ens dona el finiquito i posem no conforme.. quand veurem els diners que ens tocan? I si qualytel (que també diu que es una finalitzacio de contracte) ens fa començar a traballar sense el contracte firmat ja que ven de Madrid?

    Com está el tema de la llanzadera que Qualytel vol treure ja que no hi veu la necessitat?

    vinga sindicat... es hora de donar respostes...a més en un blog i en una situació de canvis a diari.

    ResponderEliminar
  7. Al meu contracte d'Atento hi diu: "A la finalización del contrato el trabajador tendrá derecho a recibir una indemnización equivalente (...) a ocho días de trabajo por cada año de servicio (...)".
    ¿Això no ho ha de pagar Atento si s'acabi el contracte amb Atento i n'hem de fer un de nou amb Qualytel?

    ResponderEliminar
  8. En relació a les qüestions plantejades.

    El Plec de prescripcions tècniques: si no hem informat de cap novetat en aquest sentit, és que els aspectes descrits en l'anterior comunicat continuen vigents: unificació de categories (tothom passa a ser gestor), ampliació del plus d'emergències, qüestions relatives a seguretat e higiene...

    Sobre la subrogació i els 8 dies d'indemnització per any treballat: que et paguin 8 dies implica la consideració de fi de contracte, cosa que entenem no procedeix, doncs en tractar-se d'una subrogació no es produeix finalització de contracte, només un canvi en la titularitat de l'empresa adjudicatària. L'article 44 de l'Estatut dels Treballadors especifica aquesta qüestió.

    Qualytel va deixar clar a la reunió que no consideren el procés una subrogació. I sí, la CNT va estar a les diferents reunions. Entre d'altres perdrem drets com l'antiguitat o la “lanzadera”. Que ho hagin fet abans d'una altra manera no implica que sigui així.

    Al finiquito d'Atento ho heu de tenir molt clar: NO CONFORME.

    Repetim: no és una finalització d'obra i servei o del contracte (és que potser ja no hi ha 061? veritat que encara funciona?). Això hauria de ser una subrogació.

    ResponderEliminar
  9. Esta claro que es una subrogacion,hay varias sentencias al respecto. Basta que en el cambio de empresa se mantenga parte del personal, o material informatico, y que no haya interrupcion del servicio (se dan los tres casos) es claramente una subrogacion, por lo tanto, no se ha de perder antiguedad y se ha de hacer seleccion de personal. Cualquier persona que demande lo tiene mas que ganado. Se pasara año y medio cobrando el paro, y entonces la empresa tendra que indemnizarlo con una cuantiosa cantidad, a parte de pagarles los salarios de tramitacion, que suben bastante tambien.

    ResponderEliminar
  10. Esta claro que es una subrogacion,hay varias sentencias al respecto. Basta que en el cambio de empresa se mantenga parte del personal, o material informatico, y que no haya interrupcion del servicio (se dan los tres casos) es claramente una subrogacion, por lo tanto, no se ha de perder antiguedad ni se ha de hacer seleccion de personal. Cualquier persona que demande lo tiene mas que ganado. Se pasara año y medio cobrando el paro, y entonces la empresa tendra que indemnizarlo con una cuantiosa cantidad, a parte de pagarles los salarios de tramitacion, que suben bastante tambien.

    ResponderEliminar
  11. A l'anònim de les 8:08: Si és una subrogació ha de passar tothom i NO s'hauria de fer cap selecció de personal, entenc que volies dir. És així?

    ResponderEliminar
  12. Que quieres decir con "Cualquier persona que demande lo tiene mas que ganado. Se pasara año y medio cobrando el paro"? que quien firme no conforme no será contratado? QUe pasa exactamente con firmar no conforme, Atento paga igualmente pero hay que verificar si las cantidades son correctas o no te paga a la espera de dicha verificación?

    ResponderEliminar
  13. Hola, qué día se hace efectivo el cambio de empresa? Gracias

    ResponderEliminar
  14. "Jugad limpio", no "jugar limpio". Imperativo, 2ª persona del plural.
    Efectivamente, es la actividad sindical del afiliado la que "blinda" al mismo y no siempre.
    Enhorabuena.

    ResponderEliminar
  15. Estuve con otros compañeros en la asamblea que se realizó en Motores. CGT nos informó del proceso y nos recomendó denunciar la subrogación y no perder ningún derecho. Nos recomendó también que nos asesoráramos con la sección sindical que eligiéramos pero que no renunciáramos a esta posibilidad. Me alegro que haya dos secciones que coincidan en el mismo planteamiento. Unidos tenemos posibilidades.

    ResponderEliminar