viernes, 5 de agosto de 2011

ATENTO PERD EL 061?



Molts creien que l'adjudicació del servei 061 tornaria a estar en mans d'Atento. Els treballadors i treballadores afiliats/des a la CNT-AIT vam assenyalar des del principi que això eren rumors sense fonament i que encara no s'havia decidit res. L'apertura de plicas es va produir el dia 21 de febrer. El procés ha estat molt lent, però ja tenim nova informació. Estem a la fase final.



Aquest dilluns 1 d'agost al matí es va convocar la taula de contractació, I es va fer la lectura de la puntuació del segon sobre (documentació tècnica) i l'obertura del tercer sobre (documentació econòmica i tècnica valorable automàticament), a la seu del Servei Català de Salut.

L'oferta econòmica feta per Atento no ha sigut la més avantatjosa. És a dir: Atento té totes les de perdre el servei 061, independentment del que passi a Sanitat Respon o al 112.

Davant del possible canvi d'empresa (Qualytel??) els treballadors i treballadores han de tenir clar que amb el canvi d'empresa, aquesta està obligada, segons l'article 18 del Conveni Col·lectiu, a:
1)incorporar a tota la plantilla del servei al procés de selecció per la formació de la nova plantilla,
2) el 90% de la nova plantilla haurà d'estar integrada per els treballadors i treballadores contractats en el servei per l'anterior empresa, sempre que tinguin més de dotze mesos d'antiguitat.

Al Plec de Prescripcions Tècniques, que regula les condicions tècniques per a la contractació del servei, s'estableix com a única figura el gestor de coordinació sanitària, és a dir, es produirà la unificació de categories i tots els teleoperadors passaran a ser gestors (nivell 9 del Conveni). Aquesta era una de les reclamacions de la nostra secció sindical, i que vam comentar amb l'antiga directiva del SEM en les successives reunions que vam mantenir en el seu moment i que finalment vam aconseguir que quedessin reflectides en el Plec, tot I que no es van recollir totes les nostres reivindicacions.





També van tenir en compte molts dels aspectes reivindicats per CNT en matèria de seguretat e higiene i que s'han vist reflectits en el Plec, com programes de neteja periòdica, taquilles personals o auriculars personals binaurals. S'inclourà tanmateix un Pla de Formació Continuada amb un mínim de 40 hores per treballador i any. Es parla igualment d'un complement específic de 150 euros bruts de plus d'emergències, sempre que es facin més de 80 hores mensuals.

Des de CNT recordem que Atento ha portat a molts dels nostres companys i companyes a l'atur (tot I que amb els més actius no han pogut!), han vulnerat els drets més bàsics com el dret a vaga, el dret a llibertat sindical, etc. Segueixen denegant sistemàticament les vacances, paguen malament les nòmines de manera mecànica, han exercit pressumpte mobbig contra alguns dels nostres companys i companyes i un llarg etc. Ara, i si no hi canvis d'última hora (I no n'hi haurien d'haver...), Atento perdrà el concurs. S'ho tenen ben guanyat.

Haurem d'estar “atents” als canvis que es pugin anar produint els següents mesos. No ens cansarem de dir que la millor protecció davant els abusos I els acomiadaments és l'activitat sindical!

Protegeix-te: Afilia't a la CNT i lluita!

11 comentarios:

  1. Atento perd? Llabors CNT està fent justicia!
    Ànim companys, encara que, amb la vostra energía i capacitat de lluita, no us facin falta aquests ànims!

    ResponderEliminar
  2. Companys, aquesta notícia parla de l'1 d'abril i som a l'agost... De quin número de licitaxció esteu parlant? I què passa amb la licitació oberta CTTI/2010/509, que s'han d'obrir les pliques el 8 de setembre?

    ResponderEliminar
  3. Ha sigut una errada. És 1 d'agost; no 1 d'abril. Sobre l'altra licitació pregunta millor als companys que treballen al sector, que tindran més informació al respecte. Salut!

    ResponderEliminar
  4. i quins criteris seguira la presumpta nova empresa per la seleccio de la plantilla? antiguetat? requisits del plec técnic? ha de ser el 90%.. pero pot ser més?

    ResponderEliminar
  5. Companys: a la licitació dels Serveis de Veu de la Generalitat, que les pliques s'obriran les el 8 de setembre, també hi ha el 061 (a més a més del 112 i el 012).

    ResponderEliminar
  6. Todo nuestro apoyo incondicional desde Madrid. Sería interesante tratar esto desde la unidad de las secciones sindicales de la CNT en Atento. Juntxs sabemos que somos más fuertes contra este "gigante" del telemarketing. Estamos hartxs de tanto maltrato sindical hacia una alternativa que no se deja ni embaucar, ni vencer. Seguir informando compañerxs.

    ResponderEliminar
  7. Ola companxs! Sóm a 8... Sabeu on es pot consultar si Atento ha perdut definitivament el 061??
    Sería tan bona noticia pels usuaris del servei!
    Merci!!

    ResponderEliminar
  8. 5 de septiembre a las 15.00h, un compañero de atento cnt, afirmó a las puertas del SEM, que atento ha perdido el concurso. ¿ que hay de cierto en esta afirmación ?

    ResponderEliminar
  9. Si fué uno moreno, flaco y con el pelo largo... no se yo si...

    ResponderEliminar
  10. ya es oficial ATENTO a perdido la licitación,hasta el 30 de noviembre será de atento,fecha en la que QUALYTEL entrará en vigor.Compañeros/as QUALYTEL a ganado la licitación.Ya es oficial desde hoy 25 de octubre.Por favor compañeros de la cnt decidnos los pasos a seguir,que indemnizacion tenemos derecho a 8 dias????y como vamos a llevar el tema subrogación.

    ResponderEliminar
  11. por favor indiqueme si esta compañía tiene sucursal en Puerto Rico. adelante en su lucha.

    Salud.

    ResponderEliminar