martes, 3 de mayo de 2011

CRÒNICA DE LA CONCENTRACIÓ DAVANT EL SEM EL 22 D'ABRIL







La CNT es va concentrar el passat divendres 22 d'abril davant la seu del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), per protestar en contra de les últimes accions per part de l'empresa ATENTO, gestora del servei 061. Al voltant d'una vintena de persones es van manifestar durant algunes hores, explicant les raons del conflicte a través de megafonia, i repartint octavetes entre els treballadors per denunciar les greus condicions de precarietat i assetjament laboral que es viuen en el servei.












Fa aproximadament un mes es produïa una reducció horària, imposada sota la fórmula de modificació substancial de les condicions de treball al servei 112. Fa un parell de setmanes en el servei 061, concretament en els torns de matí i tarda, eren acomiadats de forma contundent, sense raons objectives, diversos treballadors i treballadores. De fet, ATENTO reconeixia la improcedència dels acomiadaments. En el torn de nit es coaccionava per imposar un canvi de torn, per cobrir les vacants deixades.







A més d'això, la situació més inquietant és l'assetjament laboral o mobbing que estan patint diversos treballadors i treballadores en el servei. Donat el seu silenci i passivitat, considerem que no només ATENTO sinó que també els directius del SEM són responsables de la situació. De fet, s'han negat a parlar sobre el tema, i fins i tot se'ls ha demanat una reunió a alguns alts càrrecs del SEM, sense que s'hagin ni tan sols molestat a contestar.







La CNT no pot consentir la situació i farem tot el possible per acabar amb la mateixa. Tal com venim denunciant des de fa més d'un any, resulta indignant que en un servei tan fonamental com el de les emergències mèdiques, es permetin determinades actuacions encaminades a reprimir l'acció sindical dels seus treballadors, els quals simplement busquen el respecte dels seus drets i unes condicions laborals dignes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario