domingo, 27 de junio de 2010

DEPARTAMENT DE TREBALL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA DENEGA EL DRET A VAGA

El passat 17 de Juny, la CNT es reunia amb l'empresa Atento i amb la Direcció General de Relacions Laborals, depenent del Departament de Treball, per a negociar els serveis mínims de la vaga que el sindicat ha convocat per a la revetlla de Sant Joan, una nit molt celebrada a Catalunya. Els motius de la vaga giren al voltant de la millora de les condicions de seguretat, salut e higiene; el correcte pagament de nòmines, la reordenació de les categories laborals, millores en la contractació i, en especial, la readmissió dels 107 treballadors/es que a l'abril van ser acomiadats i acomiadades.



Passada la reunió, en la que l'empresa demanava els serveis mínims del 100%, el Departament de Treball, en una postura totalment parcial, resol que ha de ser l'empresa la que dicti els serveis mínims necessaris. Dit en altres paraules, el Departament de Treball dóna carta blanca a l'empresa per a que boicotegi el dret constitucional a vaga, ja que l'empresa, davant del Departament de Treball, va manifestar obertament que la seva intenció és la de posar serveis mínims (màxims?) del 100%. Tot i així, l'empresa no s'ha posat en contacte amb el sindicat per a manifestar les seves intencions de serveis mínims, saltant-se d'aquesta manera els protocols per a les convocatòries de vaga. No és d'estranyar, doncs la política d'Atento és la de no negociar ni informar mai a CNT, buscant així el desgast dels seus militants.

L'argumentació oficial de les decisions del Departament de Treball i la d'Atento és que es tracta d'un servei d'emergències i que, per tant, s'està parlant de vides humanes. La CNT no ho nega, sinó al contrari, ho reivindica, i és per això que es vol destapar la contradicció entre un discurs que justifica els acomiadaments massius i la precarietat en tractar-se d'un servei del telemarketing, d'una banda, i el discurs consistent en que és un servei cabdal per a la ciutadania i que per tant ha de tenir vetats alguns drets fonamentals, de l'altra. CNT opina que el servei és essencial per a la ciutadania, i d'ell en depenen vides humanes, i és precisament per aquest motiu que els treballadors/es han de tenir unes mínimes condicions de treball, i que el servei ha d'estar correctament dimensionat amb la quantitat de plantilla adequada.

Els 107 acomiadaments produïts a l'abril, cal recordar-ho, van deixar el servei sota mínims, el que va obligar a l'empresa a haver de recontractar part de la plantilla acomiadada, prèvia pèrdua dels drets adquirits, ja que els/les recontractats/des han hagut de renunciar a l'antiguitat dels seus contractes. Resulta un tant paradoxal que, ara, aquesta multinacional es preocupi pels drets dels ciutadans.

En vistes de tot això, la CNT, amb el suport de la CGT, sindicat que recolza la vaga, ha convocat una concentració a les portes del centre de treball la nit de Sant Joan a les 22.30h per a reivindicar el dret a vaga, unes condicions dignes, i la readmissió dels 107 acomiadats.

1 comentario:

  1. Salud compañeros, desde la sección sindical de C.G.T. de Ambulancies Condal aunque un poco tarde, (ya que la sección es de reciente creación), nos solirarizamos plenamente con todos los compañeros de Atento y ofrecemos nuestra colaboración en futuras movilizaciones, (que no nos separen las siglas si nuestro fin es el mismo). cgt.ambulanciescondal@gmail.com http://cgtsecciosindical.blogspot.com/

    ResponderEliminar